Back

Matter of taste
Gin & Tonic har mange historier om hvordan den oppstod og kanskje en av de mest kjente er bruken for å få britiske tjenestemenn til å drikke medisin mot malaria. Etter dette har det kommet utallige variasjoner av denne drinken, litt om dem og historien finner du her.
Gin lages nesten over hele verden og det skulle bare mangle at det utgjorde en forskjell i smaken på de forskjellige Gin-ene som blir laget. Vi har flere store og verdenskjente gin produsenter i Norge, hvorav det er blitt utdelt priser til blant annet Bareksten sin fantastiske gin og Bivrost sin nydelige variant av gin. I tillegg har Skagerakk kommet på banen med en veldig godt priset gin i det norske markedet.
Det som er med gin er at selv med enkle drinker som en "Gin & Tonic" så har vi mye smak og mye forskjellig smak i de to ingrediensene som bygger denne drinken. Det gjør at "pynten" ofte endrer seg ut ifra hvilken gin og hvilken tonic du blir servert. De aller mest vanlige variantene får du servert med sitron eller lime, men får du en pink gin så er det ofte servert med blåbær, får du en søtere variant som Bivrost er granateple veldig godt. Hendricks er en gin som har etablert seg ved å spesifikt ha agurk og pepper som "pynt".
Vi skriver "pynt" fordi det har faktisk mer enn bare å gjøre at drinken din ser fin ut. Aromaen det gir til drinken skal, om den er laget og parret opp av noen som kan sakene sine, komplimentere eller kontraste drinken som det kommer i.
Neste gang du lager deg en GT, så kan du se på hvilken "pynt" som du tenker passer best.